GapYear.Nu

Magasinet för dig som söker ett annorlunda och spännande år

Hologramkändis bokar dina resor i framtiden Hologramkändis bokar dina resor i framtiden
Det kanske inte är du själv utan din favorityoutuber eller någon annan kändis som bokar dina resor åt dig om sisådär tio år. Det... Hologramkändis bokar dina resor i framtiden

e-assistentDet kanske inte är du själv utan din favorityoutuber eller någon annan kändis som bokar dina resor åt dig om sisådär tio år. Det är resesajten Skyscanner  som i en rapport låtit experter sia om framtidens sätt att resa.

Tänk dig att din favoritskådespelare framträder som ett 3D-hologram, eller inuti en virtuell miljö, när vi ber om det, skriver Skyscanner.

– På 2020-talet kommer vi alla att ha tillgång till en individuellt anpassad ’e-assistent’ som är med oss överallt, inuti en klocka eller ett litet smycke’, säger Daniel Burrus, global framtidsforskare och författare till Technotrends: How to Use Technology to Go Beyond Your Competition.

Väl på resan har man med sig sin digitala assistens som i realtid hjälper och specialanpassar resan efter dina önskningar.
Det rör sig i grund och botten om ett AI-verktyg (artificiell intelligens) som hela tiden är uppkopplat till nätet och som har lärt sig att förstå våra personliga preferenser in i minsta detalj.

Men hur ska e-assistenten veta vad vi vill? Om forskarnas spår rätt så kommer det ske genom att den kartlägger oss. Genom att söka igenom våra nätsökningar och sedan jämföra den insamlade informationen med våra semester-, mat-, rese- och hotellsökningar, kommer den dessutom att kunna använda sig av särskilda algoritmer för att ge unika förslag som tar hänsyn till önskad prisnivå, hur vi helst semestrar och andra personliga preferenser.

Om det blir Justin Bieber, Clara Henry eller någon annan kändis som blir din nästa resekompis återstår alltså att se.