GapYear.Nu

Magasinet för dig som söker ett annorlunda och spännande år

Galna roadtrippen runt jorden som tog 26 år Galna roadtrippen runt jorden som tog 26 år
Tycker du att du har rest mycket? Knappast i jämförelse Gunther Holtorf. Han är en äldre tysk gentleman som nyss kom hem från en... Galna roadtrippen runt jorden som tog 26 år

merce-jordenrunt
Tycker du att du har rest mycket? Knappast i jämförelse Gunther Holtorf. Han är en äldre tysk gentleman som nyss kom hem från en resa han startade 1988. En resa på 26 år och 87 000 mil senare har han besökt 215 länder. Hela resan genomförde han i samma bil. En Mercedes 300 GD, som han döpt till Otto. Nu skrivs bedriften in i Guiness rekordbok som världsrekordhållare i jorden runt-resande. Och ja, Mercedes har köpt tillbaka bilen för att ställa ut den på sitt museum. Snyggt jobbat Gunther och Otto!